Bebudak AA's FotoPage

By: Bebudak AA SMSSKT

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Tuesday, 6-Feb-2007 08:50 Email | Share | | Bookmark
Khazanah peribadi dari SMSS

Koleksi aku
Resit yuran sekolah tingkatan 3AA
Wakakaakak...ni plak harta peribadi aku selama kat SMSS...tu blom campur segala macam bentuk buku autograf yg berganti saban tahun.

Korang ingat tak name tag Speak English tu? Hmm....bila sampai harinya, bukan cakap omputih pun...pakai jer lebih...satu lagi...tiap2 minggu ke apa, kita kena tukar poster kat pintu kelas...yang aku masih ingat, ada poster yg Zul lukis...menang sekali. Kelas kita juga kerap gak menang time form 3, kelas terbersih laa....

Adush...
kenangan...kenangan...
datang dan pergi...
bagai ombak menghempas pantai...
kekadang kenangan buat kita menangis...
buat kita tesenyum...
buat kita sayu..
macam ombak..
kekadang beralun mengulit jiwa..
kekadang ganas menghempas pantai...


Tuesday, 6-Feb-2007 08:37 Email | Share | | Bookmark
Majalah Sekolah tahun 1992/1993

Muka depan majalah
Foto persekitaran sekolah
Ni pulak majalah sekolah tahun 1992/1993. Aku dapat majalah ni masa form 5, masa tu dah tukar semula ke SMSS dr SMDAM, Kota Bharu. Aku mintak beli dari cikgu.


Monday, 5-Feb-2007 06:31 Email | Share | | Bookmark
Majalah Sekolah Tahun 1991

Muka Depan Majalah
Foto Bangunan Sekolah
Korang masih ingat tak majalah sekolah ni? Korang masih simpan tak? Ntah-ntah dah ke mana letaknya...

Aku masih lagi simpan dengan baik, harta berharga tu...setiap kali aku selak setiap muka surat...semuanya ada tersimpan cerita tersendiri...

Majalah sekolah ni untuk tahun 1991...ini bermakna pada tahun itu kita di tingkatan dua...Ingat lagi tak kat mana kelas kita pada ketika itu? Nun jauh kat belakang sekolah, depan kuarters kakitangan. Masa tingkatan satu dulu, lagi la terkebelakang, berjiran dengan 1B1.

Hahahaha....bercerita pasal tingkatan satu...jom...aku nak bawa korang balik sekejap ke zaman tu...

Kita memasuki alam sekolah menengah pada penghujung tahun 1989, dalam bulan 12. Dengan seribu macam perasaan...takut, malu, segan...bangga...takut sebab ada senior...kut kena buli pulak, malu sebab sekolah dah makin besar...ramai orang, segan pun ada...yelah macam2 jenis kawan dapat jumpa...yang kaya, yang lagi pandai, yang lagi pandai bergaya, bangga...sebab bukan budak sekolah rendah lagi...IC pun dah ada beb!!!

Aku semasa memula masuk SMSS, ditempatkan di 1C3. Berjiran dengan kelas K'roe. Dalam menunggu permohonan ke SHAMS, aku belajarlah di aliran perdagangan. Setelah 2/3 bulan, permohonan dah penuh, maka kita semua yang nak masuk sekolah aliran arab ni pun telah ditempatkan ke kelas aliran arab (AA), batch pertama tu...PIONEER.

Aku ni bukan minat sangat Arab ni, cuma ikutkan kemahuan ibu bapak aku je...dalam hati tuhan aje yang tahu!! Asyik kena marah aje...aku rasa aku la murid paling tak pandai kalau masa kelas arab. Asyik kena berdiri atas kerusi...paling tinggi atas meja!! Dah le aku ni dah SAYUT!!!...Korang tahu aje laa...camno Ustazah Jara Sidek tu....Tiap kali Ustazah Jara nak masuk mengajar...aku paling gelabah...rasa nak ghaibkan diri je...huahuahua...

Nanti ada masa, aku upload gambar-gambar masa hingus mula nak kering tu eh!!

Paling aku tak lupa kenangan masa time ni ialah Zul n Shazan yang suka pinjam roller glue aku. Sapu atas belakang tapak tangan...tunggu sampai kering...pastu depa tanggalkanlah lapisan gam yang dah kering tu..ntah apa-apa laa...aku pun tak faham la apa tujuan depa buat cam tu...

Korang ingat tak lagi, time masa ni gak kita semua punya meja disusun dalam bentuk U. Pergh!! Canggih tu...Oklah...setakat ini dulu, lain kali aku coretkan lagi...




Monday, 5-Feb-2007 05:48 Email | Share | | Bookmark
Tahun 1990

Foto tahunan Tingkatan 2 AA
Foto dalam majalah sekolah
Muhammad Ashlyzan bin Razik
View all 7 photos...


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net